![](http://animekompas.pl/wp-content/themes/5/images/dummy.png)
Sztuka baristów: jak robić idealną kawę? Kluczowymi elementami smaku w winogronie są węglowodany, kwasy i polifenole. Te trzy związki przynoszą winu trzy z pięciu bazowych smaków: słodki, kwasowy oraz gorzki. W każdym bądź razie, istnieje duża ilość substancji w winogronach, które gwarantują smak. Substancje te są bieżące w znikomych ilościach (ocenianych w pewnych sytuacjach w milionowych cząstkach). Wszelkie te substancje dają winogronom specyficzny smak, definiowany, jako smak istotny. Smak podstawowy cechuje każdą odmianę winorośli. Większość składników smakowych odkrywają się położone w wewnętrznej części skórki winogrona. Wskutek tego ważne jest, żeby tłoczenie absorbowało znaczącą pozycję w procesie zapewnienia bazowego smaku każdemu [ Read More ]